Cem Köksal'ı uzun süredir dinliyorum. Türk Malmsteen'in yaptığı çalışmalar hiç de yabana atılacak tarzda değil, biliyorsunuz:) Son albümünün adı Siyah Beyaz Masallar. Lynn Turner ile kaydettikleri canlı performans albümünden sonra çıkan bu yapıt, tüm Cem Köksal çalışmaları gibi kendinden bahsettirecek. Cem Köksal yine uzun süre dinlense de her dinleyişte farklı bir etki bırakacak bir parçayı yaratmış. Gerçi her ne kadar vokalde Murat İlkan'a alıştığımızdan olsa gerek, bayan vokali biraz yadırgamıştım açıkçası. Ama albümü birkaç kere dinledikten sonra ne kadar iyi bir tercih olduğunu anlayabilirsiniz. Cem Köksal'ın vokali aynı zamanda da opera eğitimi almış bir müzisyen. Yani işini çok iyi bilenlerden. Kaliteli bir ekipten kaliteli bir çalışma:) Müzik ise kesinlikle bir tutku. Tutkusu olmayan, müziğe tutkuyla bağlanamayan böyle parçalara imza atamaz, dinleyenleri etkileyemez...
Albümdeki parçalara bakarsak; 1- Uyanış 2- Ev 3- Dışarıda 4- Oyun 5- Haset 6- Masal 7- Tutku 8- Kaçış 9- Veda 10- Valse A Rosenthal
Dışarıda adlı parçası da benim çok hoşuma gitti. "Tek istediğim şey, dışarıda kalmadan Hep senin yanında Yaşamak sonsuza kadar..."